Přerovský pivovar Zubr
Moravský pivovar se zubří hlavou ve znaku vaří jedno z nejlepších piv v naší republice, o čemž svědčí množství ocenění z odborných i laických degustačních soutěží. Důvod je zřejmý – Zubr totiž k jeho přípravě používá opravdu kvalitní suroviny a zachovává tradiční výrobní postupy.
Moravský pivovar se zubří hlavou ve znaku, který v roce 2014 oslavil 142 let od svého založení, vaří jedno z nejlepších piv v naší republice. Přijďte si i vy prohlédnout místa, kde se dle klasických receptur vaří pivo Zubr, a odhalte historii a tajemství výroby kvalitního piva, které v rámci prohlídky můžete samozřejmě i ochutnat.
Vaření piva má v Přerově velmi bohatou tradici – jeho počátky sahají až do 13. století, kdy bylo městu uděleno právo vařit pivo. Rozvoj místního pivovarnictví je spojený zejména s Vilémem z Pernštejna, který dal ve městě v roce 1480 postavit panský pivovar. Rodovým erbem pánů z Pernštejna byla černá zubří hlava se zlatou houžví v nozdrách, kterou od té doby nese ve znaku nejen město Přerov, ale také po více než 140 let i přerovský pivovar. V současné době uvaří pivovar zhruba 240 000 hektolitrů piva ročně.
Kontakty:
Komenského č. 35,
751 51 Přerov